Astronomiske aktiviteter for børn i vinterferien 2016

Vinterferien 2016. Kosmosklubben har traditionen tro lavet en liste over astronomiske aktiviteter i skolernes ferie.

Jylland

Steno Museet
Drøm dig væk i universets uendelighed. Planetarieforestilling ”Signaler fra stjernene.” Hver dag kl. 11, 13 og 15.

Ole Rømers Observatorium
Forevisninger i uge 7 i skolernes vinterferie kl. 18 og 20.

Orion Planetarium
Vinterferie 2016: 13. februar – 21. februar (alle dage).
På alle åbningsdage byder vi jer velkommen kl. 10.30-16.30. Bemærk sidste forestilling starter kl. 15.  Vi har også åbent tirsdag den 16. februar fra kl. 19.00 – 21.00.
Der vil blive vist planetarieforestillinger fra det faste program hver hele time inkl. introduktion til den aktuelle stjernehimmel.
En lille udstilling om Andreas Mogensen og dansk rumfartsteknologi vil også kunne ses hele ferien.
Mandag til fredag kl. 11.00 – 15.00, har vi to værksteder for børn.
Tirsdag, onsdag og torsdag kan man lave planeter og rumsonder af silk clay, og selvfølgelig få dem med hjem. Mandag og fredag er der raketbygge-værksted, hvor raketterne vil blive testet udendørs.

Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1, 8850 Bjerringbro
MANDAG OG TIRSDAG I UGE 7, kl. 10-16. Byg børsterobotter, ballondrevne både, papirraketter og landingsfartøjer. I er velkomne til at tage mad og drikke med – eller købe sandwiches, kaffe, te og vand her.
For enkelte aktiviteter vil der være betaling fra 20-50 kr. Kontant betaling eller via
mobile pay.

Fyn

Munkebjergskolens Observatorium
Observatoriet holder – uanset vejret – åbent om mandagen i følgende perioder:
1. februar – 1. april
15. september – 1. december
På de faste åbningsdage vil besøgende blive lukket ind mellem 19:50 og 20:00. Mødestedet er den nordligste indgangsdør i skolegården på Munkebjergskolen.
Entréprisen er kr. 20,- per person – medlemmer gratis.

Brandts
Vinterens sanseudstilling på Brandts er en eventyrlig rejse både ud og ind i rummet.
I uge 7 har vi kreativt Vinterferieværksted for hele familien. Efter et besøg i Sanseudstillingen kan du for kun 20 kr. skabe din helt egen fantasifulde planet, som du kan tage med hjem og hænge op. Hvordan skal din planet se ud og bor der nogen på den??

Sjælland

Brorfelde Observatorium
Besøg os i vinterferien 2016 – og slip din indre astronom løs – når vi åbner op for aktiviteter og stjernekiggeri med temaet ”Under Stjernerne”. Lad dig opsluge i et væld af rum- og stjerneaktiviteter i Værkstedsbygningen.
Der er åbent alle dage fra lørdag den 13. februar til lørdag den 20. februar mellem 15.00 og 20.00. Enkelte dage vi have åbent for særarrangementer mellem kl. 21.00 og 00.00.

Kroppedal Museum
Hvert år i skolernes vinterferie er der aktiviteter for børn. De kan handle om arkæologi, nyere tids historie eller astronomi. Husk også Stjerneaftener for børn i vinterferien 2016 på Kroppedal Museum. Det er onsdage i uge 7 og 8 kl. 18.30 – 19.30

Rundetårn
I vintermånederne er Observatoriet åbent hver tirsdag og onsdag aften kl 18 til 21.

Tycho Brahe Planetariet
I vinterferien d. 13.-21. februar 2016 kan du komme til en sand lysfest på Planetariet. Under temaet Lys i mørket byder vi både på kreative aktiviteter og lysshow.

Gentofte Hovedbibliotek
Hovedbibliotekets børneafdeling bliver omdannet til sin helt egen galakse i vinterferien. Du kan se en udstilling med effekter om rumfart fra Copenhagen Suborbitals, høre foredrag om Mars og rummet eller deltage i workshops. Hele ugen er der rumskattejagt om en forsvunden robothånd.

Frederiksberg Bibliotek
Er du mellem 5 og 7 år gammel? Så kan du komme på rumrejse på Frederiksberg Hovedbibliotek, når legeinstallationen Rumraketten besøger Børnebiblioteket fra 10. februar til 20. marts. Gå på opdagelse i raketten og flyv ud til fremmede planeter. Når turen er færdig, får du dit helt eget rum-kørekort.
Bemærk, at rumraketten kan være reserveret. Hvis I vil sikre jer en rumrejse, kan I henvende jer i børnebiblioteket eller ringe på 38 21 18 40 og reservere en tid.
Du kan også lave din egen planet lørdag den 13. februar. kl 10-14 og bygge rumsonder og rummænd tirsdag den 18. februar kl 12-15.

Geologisk Museum
SE HERLEV-METEORITTEN I VINTERFERIEN Kom på Geologisk Museum og se et stort stykke af den meteorit, der landede på en parkeringsplads i Herlev lørdag aften ved 22-tiden den 6. februar 2016.
Du kan også møde en af museets meteorit-eksperter, som kan besvare spørgsmål om meteoritter og vurdere, om du evt. har fundet en meteorit. Så tag dit fund med.
Se meteoritten: uge 7 og 8 (også mandage) kl. kl. 10-16
Spørg eksperten: tirsdag og torsdag i uge 7 og 8 kl. 12-14

Opdateres…