Astronomiske aktiviteter for børn i efterårsferien 2019

Kosmosklubbens er atter klar med ferieoversigten for den lille kosmonaut!

Stenomuseet
En række aktiviteter for børn:
Vi fejrer, at det periodiske system fylder 150 år og bruger grundstofferne til en sej periode-banko-plade. Hver dag spiller vi periode-banko i alle salene. Der er seje præmier til de heldige.
I udstillingen “Videnskab er lidenskab” kan du se en af Aarhus´ største nørders kontor; Jens Chr. Skou, som fik nobelprisen. Byg de vildeste molekyler på molekylebænken. Tegn med Solens stråler på et digitalt lærred i en flot installation.
I Planetariet kan du opleve stjernehimlen med Steno Museets AstroNørd.
Kl. 11, 13 og 15. Entré pr. person 30 kr. Anbefales over 6 år. Billetter købes ved indgangen til museet og kan ikke forudbestilles
Og meget mere..

Alle dage lørdag 12.-søndag 20. oktober, kl. 10-16
Pris 30 kr. Gratis for børn og unge under 18 år.

Struer Bibliotek
Onsdag den 16. oktober 2019, kl. 10:00 – 10:40
En teaterforestilling, der med nænsom hånd fører de helt små ind i universets forunderlige verden. Universet, himlen, planeterne og stjernerne er endnu ikke skabt. Men en efter en lyser stjernerne, og planeterne dukker op. Himmelrummet fyldes med den ene mere fantastiske planet efter den anden. Sol og måne indtager deres pladser og snart er universet skabt.Den lille Verdens Teaters forestilling er for 1½-4 år.

Munkebjergskolens Observatorium
Mandag til fredag i efterårsferien kan du fra kl. 19 se på stjerner i skolens observatorium. Det koster 20 kr i entré.
Munkebjergskolens Observatorium, Fengersvej 6, Odense

Wieth-Knudsen Observatoriet
16. oktober: I anledning af efterårsferien og efterår i Lejet har vi ekstra ordinært åbent denne aften.
Vi starter allerede kl. 19:30, hvor vi kan nå at se planeten Saturn med den smukke ring inden den forsvinder bag træerne. En time senere, 20:30 dukker Månen frem på østhimlen. Herudover kan vi se et udvalg af efterårshimlens spændende sager som Ringtågen, der er dannet af en døende stjerne og den kugleformede stjernehob Messier 13, der indeholder flere hundrede tusinde stjerner.

Brorfelde Observatorium
Tag med på asteroidejagt, gå på opdagelse i den gamle forskerby og zoom ind på en verden langt borte til stjernetime. Hver eftermiddag og aften i hele efterårsferien uge 42.

Kroppedal
Traditionen tro starter sæsonens stjerneaftener i efterårsferien; onsdag d. 16 oktober kl. 19 – 21. Temaet for denne særlige stjerneaften er “Himlen i Børnehøjde” hvor vi tager udgangspunkt i gæsternes spørgsmål om universet i denne særlige børnevenlige stjerneaften. Køb billet til stjerneaftnen på Place2Book eller se hele programmet på sæsonens Stjerneaftener ved at følge linket.

Rundetårn
Oplev udstillingen “Rundt om Månen”, prøv kræfter med en LEGO-rover og zoom ind på Månen i selskab med vores amatørastronomer i efterårsferien

Tycho Brahe Planetariet
I en serie aktiviteter sætter Planetarium fokus på vores egen måne, Apollo-landingerne i årene 1969-72 og de 197 forunderlige måner som vi endnu ikke har besøgt.
Deltag i månefesten, og bliv begejstret for de vilde fortællinger om vores egen og andre planeters måner.

Opdateres løbende…

Astronomiske aktiviteter for børn i vinterferien 2019

Kosmosklubben er som altid klar med sin ferieoversigt over spændende aktiviteter for den lille astronørd og resten af familien.

Jylland

Stenomuseet
Steno Museet søger superseje børneastronauter i vinterferien 9.-17. februar 2019.
Få spændende viden om astronomi og naturvidenskab, oplev det ydre rum og besøg fjerne planeter
Gratis adgang under 18 år. Fra 18 år 30 kr.
Åbningstiden er udvidet alle dage kl. 9-17.
Alle aktiviteter er fra kl. 10-16.

Koncert: Stjernekrigerne slår til igen
Der er musikalsk underholdning for hele familien, når Molmusik byder på en unik koncert baseret på Star Wars-universet. Vær med, når “Stjernekrigerne” klæder dig på til universet og introducerer dig til planeterne, historien og de mange karakterer
Alle kan deltage, uanset kendskab til universet.
Fra 4-9 år.
Børn 25 kr. / voksne gratis.
Både børn og voksne skal have billet.
Ons. d. 13. februar 2019, kl. 10. (Entré: Børnebillet 25 kr)
Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, Vejle

Den lunefulde måne
Vær med, når det Lille Verdens Teater tager de mindste ind i universets forunderlige verden.
Med Den lunefulde måne fører Det Lille Verdens Teater med rolig og nænsom hånd børnene gennem nogle af himmelrummets fantastiske fænomener, og på en let og humoristisk måde lærer de mindste om solformørkelse. Det er Big Bang-teori for vuggestuebørn.
Fra 1½-4 år
Børn 25 kr. / voksne gratis.
Kun børnene skal have billet.
Tor. d. 14. februar 2019, kl. 10. (Entré: Børnebillet 25 kr)
Egtved Bibliotek, Roberthus, Tybovej 2, Egtved

Fyn

Munkebjergskolens Observatorium
Forevisning i vinterferien især tilrettelagt for børn. Månen er i tiltagende, så kratere og bjerge kaster lange skygger og ses derfor særlig tydeligt. Teleskopet bliver naturligvis også rettet mod nogle af de klare stjerner, som kan ses trods Månens lys.
Man. d. 11. februar 2019, kl. 20. (Entré: 20,00)
Tir. d. 12. februar 2019, kl. 20. (Entré: 20,00)
Ons. d. 13. februar 2019, kl. 20. (Entré: 20,00)
Tor. d. 14. februar 2019, kl. 20. (Entré: 20,00)
Fre. d. 15. februar 2019, kl. 20. (Entré: 20,00)
Man. d. 18. februar 2019, kl. 20. (Entré: 20,00)
Munkebjergskolens Observatorium, Fengersvej 6, Odense M

Brandts – Museum for kunst & visuel kultur
Science fiction står for nogle af verdens mest ikoniske film, musik, litteratur og kunst. Into the unknown udforsker science fiction som genre. Glæd jer til opleve alt fra sjældne tegneserier og reklamer, der markedsfører forestillingen om rummet i det gamle Sovjet-unionen – til genrens store ikoner som Darth Vaders maske og Stormtroopers fra Star Wars.

Kom ind på Brandts i vinterferien og fordyb dig i skabelsen af dit eget lille papunivers. Her kan du skabe dine egne karakterer, bestemme hvordan universet ser ud, og til sidst kan dine kreationer blive vækket til live i 3D stopmotion.Der er åbent i værkstedet fra 10:30 til 16:30 hver dag (Også Mandag den 11.) Værkstedet koster 20,- kr. pr. person. Billetten købes i billetsalget i stueetagen.
Brandts – Museum for kunst & visuel kultur, Brandts Torv 1, Odense C

Sjælland

Wieth-Knudsen Observatoriet
Næste åbent hus lørdag 9. februar kl. 21-23

Brorfelde Observatorium
Observatoriets Vinterferie: Jagten på asteroider
Hvad er en asteroide? Hvordan føles en meteorit? Og hvordan opdager man nogle af rummets mange forunderlige fænomener? I vinterferien (uge 7 og 8) går vi på jagt efter asteroider, laver børnevenlige rundvisninger, lader os fascinere af vinterhimlens stjerner og bliver klogere på både myter og fakta. Kom med ud og få øje på at se!

Kroppedal Museum
I skolernes vinterferie, onsdag i uge 7 og 8, trækker vi universet ned i børnehøjde, med en såkaldt ‘Stjerneaften’ for børn og deres familier. Her er ingen spørgsmål dumme, og museets astronom vil forsøge at besvare, hvor stort universet er, hvad stjernerne er lavet af og hvordan det hele startede. Hvis vejret tillader det, skal vi bagefter kigge på stjerner fra museets miniobservatorium.

Rundetårn
Tirsdag 12. kl. 18-21 Månen og Plejader
Onsdag 13. kl. 18-21 Månen og Plejader
Tirsdag 19. kl. 18-21 Månen og Plejader
Onsdag 20. kl. 18-21 Månen og Plejader

Tycho Brahe Planetariet
Med astronaut programmet kan du tage børnene med i Spacelab, hvor de bygger deres egen raket, som gerne må tages med hjem. Børnene kan også få svar på mærkværdige spørgsmål såsom genanvendelse af urin, raketbrændstof og hvad skal der til for, at vi kan leve i rummet.

Vinterferie Raketværksted i Kulturhus Syd
I vinterferien kan du bygge din egen raket.
Der vil være en masse spændende materialer som du kan bygge og dekorere din raket med. Gratis at deltage. Voksne er naturligvis også altid velkomne. Underviser: Lene
Et samarbejde mellem Billedskolen i Toldkammeret og Kulturhus Syd.
Man. d. 11. februar 2019, kl. 11-14. (Fri entré)
Tirs. d. 12. februar 2019, kl. 11-14. (Fri entré)
Ons. d. 13. februar 2019, kl. 11-14. (Fri entré)
Kulturhus Syd, Hovmarken 7, Helsingør