Kategoriarkiv: Arrangementer

Astronomiske aktiviteter for børn i sommerferien 2019

Kosmosklubben er som altid klar med sin ferieoversigt!

Jylland

Stenomuseet
Steno Museet sætter Månen i fokus i sommerferien og fejrer, at det er 50-året for den første bemandede månelanding. Bl.a. kan du opleve en tidslomme fra 1969 i mini-udstillingen First Step. Tag plads i en stue fra 60’erne, se TV-billeder fra månelandingen flimre forbi på skærmen og læs spændende avisreportager fra dengang. I gæstebogen kan du læse erindringer fra danskere, som kan huske den første månelanding 21. juli 1969. Måske har du selv en månelandingshistorie, du vil dele? 

Sjælland

Wieth-Knudsen Observatoriet
Den 4. juli er det 20 år siden Astronomisk Selskab fik overdraget WKO og samtidigt 60 år siden det blev taget i brug af Dr. Wieth-Knudsen.
Så fra kl. 11 til 15 kan man om muligt se Solen i en solkikkert – fra kl. 23 er der ekstraordinært åbent hus. Se også hjemmesiden for andre sommerarrangementer.

Brorfelde Observatorium
Der er en række arrangementer for børn på observatoriet i juli og august måned.

Kroppedal Museum
Den 20. juli 1969 landede Ørnen, med dens besætning på to astronauter, på Månen. På Kroppedal Museum fejrer vi denne 50 års jubilæum med Raketværksted for børn og et skovløb for hele familien. I museets åbningstid fra d. 8.-26. juli til vil der være mulighed for at bygge, affyre og eksperimentere med din helt egen lufttryks-raket. Vi vejleder i at bygge raketterne af karton og tape og hjælper til ved affyring. Aktiviteten er til alle børn og barnlige sjæle.

Rundetårn
Observatoriet har åbent hver søndag i løbet af sommeren, hvor man kan kigge på Solen.

Tycho Brahe Planetariet
Den 20. juli, denne sommer, er det 50 år siden, at det første menneske satte sin fod på Månen.
Tag på månevandring i vores udstilling, lad dig inspirerer af de fascinerende månefortællinger i Kuppelsalen og bliv begejstret af science-shows, der iscenesætter videnskaben bag de særeste måner i vores solsystem.
Er der liv et sted, hvad sker der hvis man falder ned i en af vulkanerne på månen Triton og hvilken Apollo-mission stammer Planetariums unikke månesten fra?

Rumskib og raketter i perler
I denne uge markerer vi, at det er 50 år siden den første mand gik på månen.Vi sætter perler og perleplader frem. Så kan du lave seje raketter, rumskibe og planeter og drømme dig ud i rummet! Arrangeret af Roskilde Bibliotek.
Tirsdag den 16. juli 2019, kl. 15 samt 17., 19. og 20. juli kl. 10

Månelandingen 50 år – fejring på Danmarks Tekniske Museum (Helsingør)
Lørdag den 20. juli markerer Danmarks Tekniske Museum at det i år er 50 år siden at de første mennesker landede på månen. Det sker i samarbejde med Dansk Selskab for Rumfartsforskning, der vil være til stedet på dagen med børne – og familievenlige aktiviteter.

29/6: Mennesker på Månen

Billede af Buzz Aldrin på Månen taget af Neil Armstrong under den første månelanding den 20. juli 1969. Fotocredit: NASA

Månen er vores nærmeste nabo og vi ser den ofte på himlen. Men kan man mon bo på Månen og hvordan er det egentlig at være astronaut deroppe?

Astrofysiker Christina Toldbo fortæller den 29. juni om mennesker på Månen i fortiden og fremtiden.

Dato: Lørdag den 29/6

Tid: kl. 15.30-16.45

Sted: KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg – Performancesalen, 1. etage

Målgruppe: Børn fra 4-12 år

Tilmelding (og evt. afbud) senest 27/6 kl. 12 til Julie Søgaard på js@astronomisk.dk – skriv antal deltagere, deres navne samt alder på børn i mailen. Maks 2 medbragte voksne pr. barn.
I emnefeltet skal man skrive “Mennesker på Månen”

Da Kosmosklubbens arrangementer ofte er meget populære, må du meget gerne give os besked hurtigst muligt, hvis du ikke kan komme alligevel, så en anden kan få din plads.

27/1: Kan vi rejse til stjernerne?

Obs! Ny lokation!

Et tryk på en knap og vi befinder os på den anden side af Mælkevejen. I mange science fiction-film er der nærmest ingen grænser for, hvor langt vi kan komme på et splitsekund ved at rejse i ‘hyper-rummet’ eller bruge ‘warp-drive’.

Selvom der langt hen ad vejen er tale om fri fantasi, så er der ingen tvivl om, at almindelige raketter er uegnede til en rejse til selv de nærmeste stjerner.

I foredraget fortæller Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved DTU Space, hvilke problemer der skal overvindes for at slå bro over de umådelige afstande i Universet og hvilke tiltag der gøres for at sende mennesket på den ultimative odyssé – rejsen til stjernerne.

Dato: Søndag den 27/1-2019
Tid kl. 14.30-15.30
Sted: H. C. Ørsted Instituttet, Universitetsparken 5, Aud. 3, København.
Målgruppe: Børn fra 4-12 år

Tilmelding (og evt. afbud) senest 25/1 kl. 12 til Julie Søgaard på js@astronomisk.dk – skriv antal deltagere, navne og alder på børn i mailen. Maks 2 medbragte voksne pr. barn.
I emnefeltet skal man skrive “Kan vi rejse til stjernerne?”

Da Kosmosklubbens arrangementer ofte er meget populære, må du meget gerne give os besked hurtigst muligt, hvis du ikke kan komme alligevel, så en anden kan få din plads.