Astronomiske aktiviteter for børn i efterårsferien 2016

Så er det snart tid til efterårsferien 2016 og heldigvis er der som altid en række astronomiske aktiviteter, som både børn og deres voksne kan deltage i.

Jylland

Steno Museet
Stjernespor og planeter
Tag ud under stjernerne i Planetariet hver dag kl. 11,13 og 15. Entre 30 kr.
Få en forevisning på Ole Rømer-Observatoriet
Særlige åbningstider i efterårsferien Kl. 18 og 20. Gratis adgang men tilmelding nødvendig på 87155415.

Orion Planetariet
I skolernes efterårsferie har vi åbent hver dag fra lørdag d. 15. oktober til og med søndag d. 23. oktober, alle dage kl. 10.30-16.30, så der er rig mulighed for at opleve den flotte stjernehimmel i planetariesalen, hvor der er fuldt program med fem forskellige forestillinger hver dag.
Astronomi i børnehøjde: 
Mandag-fredag kl. 11-15
Her kan du bl.a. bygge din egen raket, lave modeller af planeterne i Silk Clay, lære stjernebillederne at kende eller prøve vores astronauttræning. Disse aktiviteter henvender sig især til 6-12 årige, men forældrene må gerne være med.
Teleskopaften:
Onsdag d. 19-22
Her har vi naturligvis åbent i observatoriet, hvis det er klart vejr. Men der bliver også andre teleskoper at se, for vi får besøg af fem entusiastiske amatørastronomer, der medbringer hver et teleskop så alle kan få mulighed for at observere i de forskellige instrumenter. Desuden viser de på storskærm, hvordan flotte billeder af stjernehimlen bliver skabt med avanceret billedbehandling.
Skulle det ikke være klart vejr giver vi en introduktion til efterårshimlen i planetariesalen, hvor du lærer at genkende de stjernebilleder, som kan ses netop nu.

Fyn

Munkebjergskolens Observatorium.
Man. d. 17. oktober 2016, kl. 20. (Entré: Medlemmer gratis adgang. Kr. 20;- for ikke medlemmer.)  Munkebjergskolen, Fengersvej 6, Odense M

Sjælland

Brorfelde Observatorium
Tag med ud i efterårsmørket, læg nakken tilbage, oplev stjernehimlen og lær om astronomi. Se de mange aktiviteter på hjemmesiden. Åbningstid: lørdag d. 15.-22. oktober kl. 15.00-20.00. Anbefalet alder: +7 år

Nikolaj Kunsthal
Bag Hullet i rummet gemmer der sig en forunderlig og sanselig verden af endeløse skilteskove, hemmelige kroge, nedstyrtede satellitter, kikkerter og kalejdoskoper. Her er bløde meteorstorme, vægtløse kloder, lyde på afveje og sorte huller man nemt kan blive væk i. Udstillingen sender både krop, sanser og den frie fantasi på en sjov og forunderlig rejse ind igennem hullet og ud i det ydre rum.

Kroppedal Museum
Stjerneaften 19/10 kl. 19.00
Aftenens tema er stjernedannelse. Pris: 50,- kr. for voksne og 25,- for børn.

Wieth-Knudsen Observatoriet
Næste åbent hus i anledning af “Efterår i lejet” torsdag 20. oktober kl. 19-23

Rundetårn
Besøg Observatoriet som er åbent hver tirsdag og onsdag kl. 18 – 21 hele vinterhalvåret. Der kræves ikke ekstra billet.

Tycho Brahe Planetarium
Bliv rumforsker for en dag på Tycho Brahe Planetarium. I kan møde vores rumforskere, der fortæller om deres nyeste projekter og få en guidet tur i vores nye udstilling, der handler om, hvordan vi selv kan lave forskning. I det kreative værksted kan I indrette jeres eget forskerkontor, farvelægge det i jeres yndlingsfarver og finde ud af hvilken slags rumforsker, I matcher med. I astroshowet kan I blive klogere på, hvad det vil sige at rejse ud i rummet.

Astronomiske aktiviteter i sommerferien 2016

Sommerferien 2016 byder heldigvis også på muligheden for at få et skud astronomi. Se listen over aktiviteter flere steder i landet:

Jylland

Orion Planetarium
Oplev sommerens stjernehimmel med stor forstørrelse. Vi starter med introduktion indendørs og vil bruge kikkerter og teleskoper efterhånden, som det bliver mørkere. Der vil bl.a. blive mulighed for at se planeterne Jupiter og Saturn med stor forstørrelse.
Tirsdag d. 12. juli og tirsdag d. 26. juli kl. 20-23

Steno Museet
I sommerferien åbner museet igen for Leg med eksperimenter i Skolestuen, hvor man kan lave masser af udfordrende science-aktiviteter. Hele familien kan også tage med Luna og Storm ud i rummet og blive Astronørd. Man kan få opgavehæftet “Astronørd” udleveret gratis i informationen. Kan man ikke få nok af rummet, kan man også tage ud i solsystemet med Magic Planet, opleve forestilling om stjernehimlen i Planetariet alle dage (undt. Mandag) kl. 12 og kl.14.

Sjælland

Wieth-Knudsen Observatoriet
Mandag 4. juli 2016 fejrer vi Wieth-Knudsen Observatoriets 57/17 års fødselsdag. Alle er velkomne på:
Wieth-Knudsen Observatoriet
Margot Nyholms Vej 19
3220 Tisvildeleje
14-16: Vi ser på Solen i observatoriets dobbelte solkikkert.
23-24: Vi ser på bl.a. planeterne Saturn og Mars i observatoriets 40cm kikkert.
Se øvrige åbent hus-arrangementer i løbet af sommeren samt arrangementer, hvor WKO stiller op med kikkerter

Brorfelde Observatorium
Observatoriet lægger ud med sin store, officielle åbning den 26.-27. juni og har løbende spændende arrangementer henover sommeren.

Tycho Brahe Planetarium
Se film og udstillinger om astronomi og rumfart hele sommeren.
4.-5. juli: LEGO-figurer og Juno-missionen
Tid: Kl. 12.15 og 13.45
Pris: Gratis når der er betalt for forestilling eller udstilling
Den 4. juli sker der noget, som det videnskabelige miljø har ventet på i mange år. Rumsonden Juno ankommer til Jupiter og den kan måske løse mysterier, der har beskæftiget forskere i lang tid. Med ombord på Juno er der tre danske passagerer. Det drejer sig om tre LEGO-figurer af henholdsvis Gallileo og de romerske guder Jupiter og Juno. Jupiter og Juno er de romerske modstykker til de græske guder Zeus og Hera.
Vi har kopier af de tre LEGO-fihurer der ankommer til Jupiter natten mellem mandag og tirsdag og du kan få lov til at se dem og samtidig høre lidt mere om missionen, som DTU Space har leveret udstyr til.

Rundetårn
Vær med til at studere solpletter, når det nyrenoverede Observatorium er åbent hver søndag i skolesommerferien kl. 13-16 (26. juni -14. august). Her kan du se nærmere på Solen gennem den store stjernekikkert.

Opdateres…

 

 

 

Astronomiske aktiviteter for børn i vinterferien 2016

Vinterferien 2016. Kosmosklubben har traditionen tro lavet en liste over astronomiske aktiviteter i skolernes ferie.

Jylland

Steno Museet
Drøm dig væk i universets uendelighed. Planetarieforestilling ”Signaler fra stjernene.” Hver dag kl. 11, 13 og 15.

Ole Rømers Observatorium
Forevisninger i uge 7 i skolernes vinterferie kl. 18 og 20.

Orion Planetarium
Vinterferie 2016: 13. februar – 21. februar (alle dage).
På alle åbningsdage byder vi jer velkommen kl. 10.30-16.30. Bemærk sidste forestilling starter kl. 15.  Vi har også åbent tirsdag den 16. februar fra kl. 19.00 – 21.00.
Der vil blive vist planetarieforestillinger fra det faste program hver hele time inkl. introduktion til den aktuelle stjernehimmel.
En lille udstilling om Andreas Mogensen og dansk rumfartsteknologi vil også kunne ses hele ferien.
Mandag til fredag kl. 11.00 – 15.00, har vi to værksteder for børn.
Tirsdag, onsdag og torsdag kan man lave planeter og rumsonder af silk clay, og selvfølgelig få dem med hjem. Mandag og fredag er der raketbygge-værksted, hvor raketterne vil blive testet udendørs.

Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1, 8850 Bjerringbro
MANDAG OG TIRSDAG I UGE 7, kl. 10-16. Byg børsterobotter, ballondrevne både, papirraketter og landingsfartøjer. I er velkomne til at tage mad og drikke med – eller købe sandwiches, kaffe, te og vand her.
For enkelte aktiviteter vil der være betaling fra 20-50 kr. Kontant betaling eller via
mobile pay.

Fyn

Munkebjergskolens Observatorium
Observatoriet holder – uanset vejret – åbent om mandagen i følgende perioder:
1. februar – 1. april
15. september – 1. december
På de faste åbningsdage vil besøgende blive lukket ind mellem 19:50 og 20:00. Mødestedet er den nordligste indgangsdør i skolegården på Munkebjergskolen.
Entréprisen er kr. 20,- per person – medlemmer gratis.

Brandts
Vinterens sanseudstilling på Brandts er en eventyrlig rejse både ud og ind i rummet.
I uge 7 har vi kreativt Vinterferieværksted for hele familien. Efter et besøg i Sanseudstillingen kan du for kun 20 kr. skabe din helt egen fantasifulde planet, som du kan tage med hjem og hænge op. Hvordan skal din planet se ud og bor der nogen på den??

Sjælland

Brorfelde Observatorium
Besøg os i vinterferien 2016 – og slip din indre astronom løs – når vi åbner op for aktiviteter og stjernekiggeri med temaet ”Under Stjernerne”. Lad dig opsluge i et væld af rum- og stjerneaktiviteter i Værkstedsbygningen.
Der er åbent alle dage fra lørdag den 13. februar til lørdag den 20. februar mellem 15.00 og 20.00. Enkelte dage vi have åbent for særarrangementer mellem kl. 21.00 og 00.00.

Kroppedal Museum
Hvert år i skolernes vinterferie er der aktiviteter for børn. De kan handle om arkæologi, nyere tids historie eller astronomi. Husk også Stjerneaftener for børn i vinterferien 2016 på Kroppedal Museum. Det er onsdage i uge 7 og 8 kl. 18.30 – 19.30

Rundetårn
I vintermånederne er Observatoriet åbent hver tirsdag og onsdag aften kl 18 til 21.

Tycho Brahe Planetariet
I vinterferien d. 13.-21. februar 2016 kan du komme til en sand lysfest på Planetariet. Under temaet Lys i mørket byder vi både på kreative aktiviteter og lysshow.

Gentofte Hovedbibliotek
Hovedbibliotekets børneafdeling bliver omdannet til sin helt egen galakse i vinterferien. Du kan se en udstilling med effekter om rumfart fra Copenhagen Suborbitals, høre foredrag om Mars og rummet eller deltage i workshops. Hele ugen er der rumskattejagt om en forsvunden robothånd.

Frederiksberg Bibliotek
Er du mellem 5 og 7 år gammel? Så kan du komme på rumrejse på Frederiksberg Hovedbibliotek, når legeinstallationen Rumraketten besøger Børnebiblioteket fra 10. februar til 20. marts. Gå på opdagelse i raketten og flyv ud til fremmede planeter. Når turen er færdig, får du dit helt eget rum-kørekort.
Bemærk, at rumraketten kan være reserveret. Hvis I vil sikre jer en rumrejse, kan I henvende jer i børnebiblioteket eller ringe på 38 21 18 40 og reservere en tid.
Du kan også lave din egen planet lørdag den 13. februar. kl 10-14 og bygge rumsonder og rummænd tirsdag den 18. februar kl 12-15.

Geologisk Museum
SE HERLEV-METEORITTEN I VINTERFERIEN Kom på Geologisk Museum og se et stort stykke af den meteorit, der landede på en parkeringsplads i Herlev lørdag aften ved 22-tiden den 6. februar 2016.
Du kan også møde en af museets meteorit-eksperter, som kan besvare spørgsmål om meteoritter og vurdere, om du evt. har fundet en meteorit. Så tag dit fund med.
Se meteoritten: uge 7 og 8 (også mandage) kl. kl. 10-16
Spørg eksperten: tirsdag og torsdag i uge 7 og 8 kl. 12-14

Opdateres…