Astronomiske aktiviteter for børn i efterårsferien 2016

Så er det snart tid til efterårsferien 2016 og heldigvis er der som altid en række astronomiske aktiviteter, som både børn og deres voksne kan deltage i.

Jylland

Steno Museet
Stjernespor og planeter
Tag ud under stjernerne i Planetariet hver dag kl. 11,13 og 15. Entre 30 kr.
Få en forevisning på Ole Rømer-Observatoriet
Særlige åbningstider i efterårsferien Kl. 18 og 20. Gratis adgang men tilmelding nødvendig på 87155415.

Orion Planetariet
I skolernes efterårsferie har vi åbent hver dag fra lørdag d. 15. oktober til og med søndag d. 23. oktober, alle dage kl. 10.30-16.30, så der er rig mulighed for at opleve den flotte stjernehimmel i planetariesalen, hvor der er fuldt program med fem forskellige forestillinger hver dag.
Astronomi i børnehøjde: 
Mandag-fredag kl. 11-15
Her kan du bl.a. bygge din egen raket, lave modeller af planeterne i Silk Clay, lære stjernebillederne at kende eller prøve vores astronauttræning. Disse aktiviteter henvender sig især til 6-12 årige, men forældrene må gerne være med.
Teleskopaften:
Onsdag d. 19-22
Her har vi naturligvis åbent i observatoriet, hvis det er klart vejr. Men der bliver også andre teleskoper at se, for vi får besøg af fem entusiastiske amatørastronomer, der medbringer hver et teleskop så alle kan få mulighed for at observere i de forskellige instrumenter. Desuden viser de på storskærm, hvordan flotte billeder af stjernehimlen bliver skabt med avanceret billedbehandling.
Skulle det ikke være klart vejr giver vi en introduktion til efterårshimlen i planetariesalen, hvor du lærer at genkende de stjernebilleder, som kan ses netop nu.

Fyn

Munkebjergskolens Observatorium.
Man. d. 17. oktober 2016, kl. 20. (Entré: Medlemmer gratis adgang. Kr. 20;- for ikke medlemmer.)  Munkebjergskolen, Fengersvej 6, Odense M

Sjælland

Brorfelde Observatorium
Tag med ud i efterårsmørket, læg nakken tilbage, oplev stjernehimlen og lær om astronomi. Se de mange aktiviteter på hjemmesiden. Åbningstid: lørdag d. 15.-22. oktober kl. 15.00-20.00. Anbefalet alder: +7 år

Nikolaj Kunsthal
Bag Hullet i rummet gemmer der sig en forunderlig og sanselig verden af endeløse skilteskove, hemmelige kroge, nedstyrtede satellitter, kikkerter og kalejdoskoper. Her er bløde meteorstorme, vægtløse kloder, lyde på afveje og sorte huller man nemt kan blive væk i. Udstillingen sender både krop, sanser og den frie fantasi på en sjov og forunderlig rejse ind igennem hullet og ud i det ydre rum.

Kroppedal Museum
Stjerneaften 19/10 kl. 19.00
Aftenens tema er stjernedannelse. Pris: 50,- kr. for voksne og 25,- for børn.

Wieth-Knudsen Observatoriet
Næste åbent hus i anledning af “Efterår i lejet” torsdag 20. oktober kl. 19-23

Rundetårn
Besøg Observatoriet som er åbent hver tirsdag og onsdag kl. 18 – 21 hele vinterhalvåret. Der kræves ikke ekstra billet.

Tycho Brahe Planetarium
Bliv rumforsker for en dag på Tycho Brahe Planetarium. I kan møde vores rumforskere, der fortæller om deres nyeste projekter og få en guidet tur i vores nye udstilling, der handler om, hvordan vi selv kan lave forskning. I det kreative værksted kan I indrette jeres eget forskerkontor, farvelægge det i jeres yndlingsfarver og finde ud af hvilken slags rumforsker, I matcher med. I astroshowet kan I blive klogere på, hvad det vil sige at rejse ud i rummet.