Astronomiske aktiviteter for børn i efterårsferien 2019

Kosmosklubbens er atter klar med ferieoversigten for den lille kosmonaut!

Stenomuseet
En række aktiviteter for børn:
Vi fejrer, at det periodiske system fylder 150 år og bruger grundstofferne til en sej periode-banko-plade. Hver dag spiller vi periode-banko i alle salene. Der er seje præmier til de heldige.
I udstillingen “Videnskab er lidenskab” kan du se en af Aarhus´ største nørders kontor; Jens Chr. Skou, som fik nobelprisen. Byg de vildeste molekyler på molekylebænken. Tegn med Solens stråler på et digitalt lærred i en flot installation.
I Planetariet kan du opleve stjernehimlen med Steno Museets AstroNørd.
Kl. 11, 13 og 15. Entré pr. person 30 kr. Anbefales over 6 år. Billetter købes ved indgangen til museet og kan ikke forudbestilles
Og meget mere..

Alle dage lørdag 12.-søndag 20. oktober, kl. 10-16
Pris 30 kr. Gratis for børn og unge under 18 år.

Struer Bibliotek
Onsdag den 16. oktober 2019, kl. 10:00 – 10:40
En teaterforestilling, der med nænsom hånd fører de helt små ind i universets forunderlige verden. Universet, himlen, planeterne og stjernerne er endnu ikke skabt. Men en efter en lyser stjernerne, og planeterne dukker op. Himmelrummet fyldes med den ene mere fantastiske planet efter den anden. Sol og måne indtager deres pladser og snart er universet skabt.Den lille Verdens Teaters forestilling er for 1½-4 år.

Munkebjergskolens Observatorium
Mandag til fredag i efterårsferien kan du fra kl. 19 se på stjerner i skolens observatorium. Det koster 20 kr i entré.
Munkebjergskolens Observatorium, Fengersvej 6, Odense

Wieth-Knudsen Observatoriet
16. oktober: I anledning af efterårsferien og efterår i Lejet har vi ekstra ordinært åbent denne aften.
Vi starter allerede kl. 19:30, hvor vi kan nå at se planeten Saturn med den smukke ring inden den forsvinder bag træerne. En time senere, 20:30 dukker Månen frem på østhimlen. Herudover kan vi se et udvalg af efterårshimlens spændende sager som Ringtågen, der er dannet af en døende stjerne og den kugleformede stjernehob Messier 13, der indeholder flere hundrede tusinde stjerner.

Brorfelde Observatorium
Tag med på asteroidejagt, gå på opdagelse i den gamle forskerby og zoom ind på en verden langt borte til stjernetime. Hver eftermiddag og aften i hele efterårsferien uge 42.

Kroppedal
Traditionen tro starter sæsonens stjerneaftener i efterårsferien; onsdag d. 16 oktober kl. 19 – 21. Temaet for denne særlige stjerneaften er “Himlen i Børnehøjde” hvor vi tager udgangspunkt i gæsternes spørgsmål om universet i denne særlige børnevenlige stjerneaften. Køb billet til stjerneaftnen på Place2Book eller se hele programmet på sæsonens Stjerneaftener ved at følge linket.

Rundetårn
Oplev udstillingen “Rundt om Månen”, prøv kræfter med en LEGO-rover og zoom ind på Månen i selskab med vores amatørastronomer i efterårsferien

Tycho Brahe Planetariet
I en serie aktiviteter sætter Planetarium fokus på vores egen måne, Apollo-landingerne i årene 1969-72 og de 197 forunderlige måner som vi endnu ikke har besøgt.
Deltag i månefesten, og bliv begejstret for de vilde fortællinger om vores egen og andre planeters måner.

Opdateres løbende…