Astronomiske aktiviteter for børn i efterårsferien 2018

Så er det tid til endnu et ordentligt skud astronomi – denne gang i efterårsferien 2018. Hermed oversigt over astronomiske aktiviteter for børn og voksne i hele landet.

Jylland

Steno Museet
Oplev farverne på nattehimlen
Hør om stjernernes lys og farver i Planetariet. Planetariet: Alle dage kl. 11, 13 og 15. Entré 30 kr. Anbefales fra 6 år. OBS: Kan ikke forudbestilles.

Ole Rømer Observatoriet
Stjerneforevisninger hver aften kl 18 og kl. 20. Pris 25 kr. Begrænset antal pladser. Anbefales fra 6 år. OBS: Forevisninger skal bookes på Ole Rømer-Observatoriet

Fyn

Munkebjergskolens Observatorium
Man. d. 15. til fre. d. 19. oktober 2018, Man-fre kl. 20. (Entré: 20,-)
Munkebjergskolen, Fengersvej 6, Odense M

Falster

Stjerner og Historier
Oplev stjernehimlen – Stjerner, stjernebilleder og historier! Naturvejlederen viser, hvordan man kan finde rundt på stjernehimlen og fortæller historier om heltene, der har givet navn til stjernebillederne. Turen aflyses ved overskyet vejr.
Arrangeret af Naturvejlederen i Guldborgsund Kommune.
Tir. d. 16. oktober 2018, kl. 20. (Entré: 20,- Gratis for børn under 12 år)
Diget for enden af Marielyst Strandvej, Marielyst Strandvej 65, Væggerløse

Sjælland

Wieth-Knudsen Observatoriet
Åbent hus 13/10 kl. 21-23 samt 18/10 kl. 20-23.30

Brorfelde Observatorium
Dyk ned i det videnskabelige værksted, gå på opdagelse i den gamle forskerby og zoom ind på en verden langt borte til stjernetime. Hver eftermiddag og aften i hele efterårsferien.
Voksne (18 år+) 80 kr. Børn (4-17 år) 50 kr. Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Rundetårn
Stjernekig: Mandag til torsdag i efterårsferien er Observatoriets teleskop bemandet kl. 18-21. Der stilles ind på Månen og planeten Saturn med de karakteristiske ringe af støv, samt planeten Mars. At besøge Observatoriet er også inkluderet i alm. entré.

Kroppedal Museum
Stjerneaften – Universet i børnehøjde. Den 17/10 kl. 19.
I skolernes efterårsferie, onsdag i uge 42, trækker vi universet ned i børnehøjde, med en såkaldt ‘Stjerneaften’ for børn og deres familier. Her er ingen spørgsmål dumme, og museets astronom vil forsøge at besvare, hvor stort universet er, hvad stjernerne er lavet af og hvordan det hele startede. Hvis vejret tillader det, skal vi bagefter kigge på stjerner fra museets miniobservatorium. Køb billet

Tycho Brahe Planetarium
Aliens i efterårsferien
Er vi alene i universet, eller vrimler det med aliens derude? Det er et af de spørgsmål som optager rumforskere allermest. Hold din efterårsferie på Tycho Brahe Planetarium, hvor vi er klar med en række aktiviteter for hele familien. I skal være kreative, arbejde sammen og gå på opdagelse i udstillingerne, for at blive klogere på, hvordan aliens måske kan se ud, og hvor i universet at vi har størst chance for at finde dem.

Louisiana
Efterårsferie i Børnehuset
Måne-kunst, rum-raketter, snobrød og familie-omvisninger
Denne efterårsferie går turen til Månen! I forbindelse med sæsonens store udstilling om Månen, kan børn og deres familier deltage i Børnehusets mange aktiviteter og bl.a. kan male måneskinsmalerier, forme månesten, afprøve astronautdragter, bygge rumraketter og bage snøbrød med månestøv. Hver dag i efterårsferien er der også omvisninger for hele familien i de aktuelle udstillinger MÅNEN og ELEMENTAL.
Hvor: Børnehuset, Søhaven og aktuelle udstillinger
Pris: Gratis for museets gæster inkl. materialer.
Børn 4-16 år. 4-5 årige skal følges med en voksen.
Foregår:
18.10.2018, kl. 11.00
19.10.2018, kl. 11.00
20.10.2018, kl. 11.00
21.10.2018, kl. 11.00

Københavns Hovedbibliotek
Tag børnene med til workshoppen “Kort over universet”.
Med udgangspunkt i Oliver Jeffers nye billedbog “Her er vi – noter om livet på planeten Jorden” kortlægger vi universet.
Med det klassiske atlas i baghovedet og fantasien i håndbagagen, bliver børnene kartografer. De tegner fysiske kort der måske udforsker byen, der hvor de bor, dykker ned under havet eller måske retter de blikket ud i universet og kortlægger stjernerne. Med farver, mønstret papir, lim og klip designer og tegner børnene deres egne kort, hvor kun fantasien sætter grænser for størrelser, form og hvad kortets fortælling er. For børn fra 4 år og deres forældre.
Søn. d. 21. oktober 2018, kl. 14-15.
Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, København K

Side opdateres løbende…

 

Endnu to hold kosmonauter har fået styr på stjernehimlen

Arrangementet Lær at se på stjernehimlen var ligesom sidste år et tilløbsstykke, så vi igen måtte lave et ekstra arrangement.

Begge aftener guidede Michael Quaade i alt 60 børn og deres voksne gennem stjernehimlen i det berømte Auditorium A på Niels Bohr Institutet.

Bagefter kunne de få hjælp til at samle eller justere deres teleskop – eller få råd om køb af kikkert. Til sidst kunne man gå med udenfor og indstille sit teleskop i mørket. Desværre var vejret ikke med os nogen af dagene, så der var hverken stjerner eller planeter i sigte.

Tak til Kim Jakobsen fra ETX-gruppen for at medbringe sit udstyr og assistere Michael med at give råd og vejledning til begge arrangementer.

Husk, at I to gange om måneden kan se på stjerner i Tisvilde

 

Lær at se på stjernehimlen

img_20160118_171631

PT. LUKKET FOR YDERLIGERE TILMELDINGER: ARBEJDER PÅ AT FINDE DATO FOR ET EKSTRA ARRANGEMENT.

Vi gentager succesen fra sidste år!

Du elsker at kigge op på nattehimlen og nyde synet af planeter og de uendelig mange stjerner. Men hvad er det egentlig, du kigger på? Hvordan finder du frem til de forskellige stjernebilleder, planeter og andre objekter på himlen? Og hvilket udstyr skal du bruge?

Det kan du lære i Kosmosklubben den 5. februar kl. 16:30, hvor vi mødes på Niels Bohr Institutet på Blegdamsvej i København.

Vi starter indendørs en lille times tid i det berømte Auditorium A, hvor astronom Michael Quaade vil guide os gennem årstidens stjernehimmel og det udstyr, vi skal bruge. Tag gerne din egen stjernekikkert med og få hjælp til at samle og justere den!

Hvis vejret er til det, går vi udenfor i Fælledparken, hvor vi kan se nærmere på Månen, Venus, Mars og Oriontågen – og hvad vi ellers kan se.

Tid: 5. februar kl. 16:30
Sted: Niels Bohr Institutet, Auditorium A, Blegdamsvej 17, København. 

Arrangementet er gratis og målrettet børn fra 5 år og op, men voksne (over 18 år) ifølge med børn er velkomne.