Mennesker på Månen

Mennesker på Månen! Inden for de næste par år vil mennesker vende tilbage til Månen for første gang i over 50 år, men hvad skal der egentlig til for at rejse til Månen og bo der? Hvordan sover, arbejder og motionerer astronauter på Månen? Hvad spiser man på Månen og er der mon et månetoilet?

Hør Christina Toldbo fra Astronomisk Selskab fortælle om mennesker på Månen og få svar på disse og en masse andre spørgsmål.

Tid: 11. april 2021 kl 16
Sted: Online – tilmeldte modtager link på dagen

Målgruppe: 4-12 år

Tilmelding: Tilmeld dig hos Julie Søgaard på js@astronomisk.dk og skriv Månen i emnefeltet senest den 11. april kl. 12. Skriv gerne navn og alder på barn/børn.

 

27/1: Kan vi rejse til stjernerne?

Obs! Ny lokation!

Et tryk på en knap og vi befinder os på den anden side af Mælkevejen. I mange science fiction-film er der nærmest ingen grænser for, hvor langt vi kan komme på et splitsekund ved at rejse i ‘hyper-rummet’ eller bruge ‘warp-drive’.

Selvom der langt hen ad vejen er tale om fri fantasi, så er der ingen tvivl om, at almindelige raketter er uegnede til en rejse til selv de nærmeste stjerner.

I foredraget fortæller Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved DTU Space, hvilke problemer der skal overvindes for at slå bro over de umådelige afstande i Universet og hvilke tiltag der gøres for at sende mennesket på den ultimative odyssé – rejsen til stjernerne.

Dato: Søndag den 27/1-2019
Tid kl. 14.30-15.30
Sted: H. C. Ørsted Instituttet, Universitetsparken 5, Aud. 3, København.
Målgruppe: Børn fra 4-12 år

Tilmelding (og evt. afbud) senest 25/1 kl. 12 til Julie Søgaard på js@astronomisk.dk – skriv antal deltagere, navne og alder på børn i mailen. Maks 2 medbragte voksne pr. barn.
I emnefeltet skal man skrive “Kan vi rejse til stjernerne?”

Da Kosmosklubbens arrangementer ofte er meget populære, må du meget gerne give os besked hurtigst muligt, hvis du ikke kan komme alligevel, så en anden kan få din plads.

6/10: Vægtløshed i rummet – hvad sker der med kroppen?

Den 6. oktober i Aarhus kan du høre Majken Brahe Ellegaard Christensen fortælle om vægtløshed i rummet. Indtil nu har det kun være astronauter, som har fået lov til at svæve vægtløst rundt på Den Internationale Rumstation, ISS. Men fremover kan det blive dig! SpaceX og Boeing vil sende mennesker ude i rummet – nogle endda helt til Mars. Hvad sker der med kroppen, når den er vægtløs? Og hvad er tyngdekraften egentlig for noget?

Tid kl. 11-12
Sted: Fysisk Auditorium, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus.
Målgruppe: 4-12 år

Tilmelding (og evt. afbud) senest 3/10 til Julie Søgaard på js@astronomisk.dk – skriv antal deltagere, navne og alder (både børn og medbragte voksne) i mailen. I emnefeltet skal man skrive “Vægtløshed i rummet.”