Exoplanet-safari

Kunne du tænkte dig at bo på en planet, hvor du ville have fødselsdag hver 4. dag? Eller hvad med at skifte vinterferien ud med en tur til en iskold planet? Måske skulle sommerferien bruges på at tage en rejse til en rigtig rigtig varm planet, hvor du er sikker på det ikke regner med vand?

Tag med Andreas Kjær Dideriksen, der er formand for Astronomisk Selskab, på exoplanet-safari og hør om Super-jorde og Lavaplaneter, når han fortæller om nogle af de mere end 4000 exoplaneter, vi har fundet.

Tid: 21. februar kl. 16
Sted: online – tilmeldte modtager et link på dagen

Målgruppe: 4-12 år

Tilmelding: Tilmeld dig hos Julie Søgaard på js@astronomisk.dk og skriv exoplanet i emnefeltet senest 21. februar kl. 12. Skriv gerne navn og alder på barn/børn.

Frøken Brahe tog Kosmosklubben gennem universet

Trods skybrud og trafikkaos nåede størstedelen af Kosmosklubbens medlemmer, der var tilmeldt,  den 17. september frem til en spændende eftermiddag i Frøken Brahes Univers.

Majken Brahe Ellegaard Christensen tog os gennem Universet – fra små atomer til gigantiske stjerner og galakser.

Se billeder fra dagen nedenfor:

Børnefestival i Helsinge

Foto: Michael Quaade

Fredag 4. september kl. 10-16 og lørdag 5. september kl. 10-14 er der Børnefestival i Helsinge.

Om lørdagen er Wieth-Knudsen Observatoriet og Kosmosklubben med og viser Solen frem i solkikkerten – hvis vejret tillader det.  Eventuel aflysning på grund af vejret annonceres  på wko.dk.

Begge dage er observatoriets planetsti opstillet i Helsinge. Det er en skalamodel af Solen og planeterne i målestokforholdet 1:10 000 000 000. Solen bliver i den skala en kugle med en diameter på 14 cm og Jorden bliver en lille prik på 1,3 mm opstillet 15 meter fra Solen. Neptun, den yderste planet, er i modellen 450 meter fra Solen. I virkeligheden er den 4½ milliard km fra Solen.