Nysgerrighed på Mars med Kosmosklubben

Mars

I mere end et år har den amerikanske rumfartsorganisation NASA haft en 6-hjulet robot, “Curiosity” kørende i Gale-krateret på Mars.

Navnet Curiosity betyder nysgerrighed på dansk. Robotten styres fra Jorden via et kontrolcenter i Californien, men i praksis styres den af mere end 400 forskere, som verden over er med til at undersøge, hvordan der engang har været på Mars.

Danmarks egen “marsmand” Morten Bo Madsen fra Niels Bohr Institutet leder et lille hold, som får pirret deres nysgerrighed ved at arbejde med “Curiosity” – Morten vil fortælle lidt om, hvordan Curiosity kom til Mars, hvad den laver i Gale-krateret og hvad de har fundet ud af.

Desuden vil han vise os nogle flotte nærbilleder fra overfladen på Mars  – og så medbringer han nogle kopier af de instrumenter, han har sendt derop samt en ægte Mars-meteorit! 

Arrangementet er målrettet nysgerrige børn og unge fra ca. 10 år og op, men du er velkommen til at tage en nysgerrig voksen med. Yngre, nysgerrige børn er naturligvis også velkomne.

Tid: Søndag den 10. november kl 15-16.

Sted: Rockefeller Komplekset (Niels Bohr Institutet), Lokale RF-071 (Gennem hovedindgangen og så til højre), Juliane Maries Vej 30, 2100 København Ø 

Tilmelding hos Julie Søgaard senest den 9/11-2013. Oplys navn(e) og hvor mange børn og voksne, I kommer.